Jesen i zima savršeno su vrijeme za toplo i mirisno, a upravo je takvo domaće kuhano vino. Ako volite klasične okuse s daškom citrusa, ovaj recept donosi sve što trebate.
Recept za domaće kuhano vino
Kad vani zahladi, nema boljeg druženja nego uz toplu čašu kuhanog vina.
Sastojci:
1 l crnog vina
4 dl vode
15-20 dkg šećera
1 paket vanilin šećera
2 žlice soka od naranče
Korica/štapić cimeta 8-10 klinčića
U nekoliko jednostavnih koraka do pravog užitka U loncu pomiješajte vino i vodu, zagrijte na umjerenoj vatri. Zatim, dodajte klinčiće, cimet i šećer te miješajte dok se šećer ne otopi. Kada vino zakipi, ubacite sok od naranče (po želji i naribanu koricu naranče) te kratko prokuhajte. Procijedite kuhano vino kroz cjedilo kako biste uklonili začine. Poslužite toplo i uživajte.
Ovaj recept savršeno balansira toplinu začina, slatkoću i voćnu svježinu. Klinčići i cimet daju aromu, dok narančin sok osvježava. Uz minimalan trud dobit ćete piće koje osvaja okusom.
Pripremila:Ena Lusavec



